Marieke – 1 jaar Huiseigenaresse!

Vandaag eventjes geen beauty!

Sinds oktober ben ik alweer een jaar eigenaresse van een koophuis uit 1989. Yay! Ik zat me gisteren te bedenken dat ik daar nog eens een post over wilde maken. Ik kocht ons huis samen met mijn vriend. Er woonde een oud dametje in van 80 jaar, zij ging naar een verzorgingstehuis. De inrichting was heel ouderwets en we hebben dan ook het hele huis volledig verbouwd! Dit was een flinke klus en we zijn er dan ook een half jaar mee bezig geweest. (Alles zelf gedaan in de weekends en s’avonds na ons werk) Waarschuwing: Heul veul foto’s!

Hieronder wat foto’s van hoe het was toen het oude dametje er nog woonde.
De woonkamer, overal zat dik wolkjes-behang en er lag goedkoop vaal laminaat.


De keuken

Een behoorlijke oude boel zoals je ziet en dan heb ik nog niet eens het toilet, de badkamer en bovenverdieping laten zien. Vandaag beperk ik me even tot de benedenverdieping aangezien ik daar wel zo’n beetje ‘klaar’ mee ben, de rest is nog niet helemaal naar mijn zin.
Toen we de sleutel kregen zijn we meteen enorm gaan slopen, ALLES hebben we eruit gebroken. De keuken was na dag 1 al foetsie, we hebben eigenlijk alleen de buitenmuren laten staan. En hoe ziet dat er dan uit? Nou zo dus. (Sorry de kwaliteit van de foto’s is niet zo goed, zijn met mijn mobiel gemaakt)
Hier stond eerst de keuken.


De achterdeur en rechts de trapkast.

De woonkamer, inclusief tijdelijke koelkast gevuld met after-verbouwingsbiertjes!

Terwijl de klusmannen bezig waren met rigoreus slopen en weer opbouwen, ben ik lekker gaan woonshoppen. De keuken uitzoeken was wel echt het moeilijkst, uiteindelijk hebben we 5 uur lang bij een keukenzaak gezeten voor we er echt uit waren wat we nou wilden! Dit was het resultaat na uren discussiëren en uitzoeken.

Zie je wat ik bedoel, ik kon me er echt totaal geen voorstelling van maken hoe dat er dan uit zou zien in het echt! En dat probleem had ik dus later ook met de badkamer en het toilet.
En zo zag het eruit toen ze hem kwamen brengen. Ik wilde gelijk als een debiel alles uitpakken en bekijken!

De keuken werd geplaatst en langzamerhand werd de benedenverdieping weer een beetje een ‘huis’. De wanden werden gespachtelputzt, er kwamen nieuwe radiators met zelfgemaakte ombouwen, nieuwe deuren, een nieuwe vloer, alles werd geverfd en mooi afgewerkt.


Toen kwam the fun part, het lege huis inrichten!


Met uiteindelijk dit als resultaat! Ik hou van landelijk, knus en gezellig. Mijn huis heeft geen strakke simplistische uitstraling en soms is het een beetje rommelig maar het is wel mijn ‘thuis’. En dat heeft lang geduurd!
De tv-hoek.


Met daar tegenover, onze zithoek.
Het enige waar ik nog niet tevreden over ben is mijn eethoek, ik heb hem al 10x verplaatst maar hij staat gewoon niet naar mijn zin. Die plant is trouwens een Orchidee die ik probeer weer te laten bloeien.

Mijn servieskast.

De keuken.


Dit hoekje staat vol met kookboeken, aardappels, walnoten, fruit, ui, knoflook en een antiek warmhoudplaatje. Ik wil dit nog op een paar planken boven het aanrecht hebben maar het komt er steeds niet van haha.

En vanmiddag ga ik lekker appeltaart bakken!

Mijn kroelbeest!


Sorry voor de overkill aan foto’s! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om ons project te zien veranderen en wees vooral niet bang om je eerlijke mening te geven! Vind het alleen maar leuk dat mensen verschillende smaken hebben wat woninginrichtingen betreft. Zoals ik al zei hebben we dus het hele huis gedaan en in deze post zien jullie alleen de benedenverdieping.

Fijne zondag nog!

Liefs, Marieke

http://twitter.com/MariekeS1987

ook interessant

26 reacties op Marieke – 1 jaar Huiseigenaresse!

Jacky schrijft: November 6, 2011 at 15:32

Leuk! Erg gezellig en ik ben benieuwd naar de rest van je huis, ook al is het nig niet af. Ik zie dat je spulletjes op je afzuigkap hebt staan, dat kan je beter niet doen… Het ophang systheem van die dingen is niet bedacht op extra gewicht, zelfs een plantje kan al teveel zijn -3 potjes kruiden en die van mijn vriendin kwam naar beneden-

Reply
Milady schrijft: November 7, 2011 at 07:49

Echt leuk om te zien hoe zo’n ruimte kan veranderen! Ik vind het er allemaal erg knus uit zien, alsof het zo uit een woonmagazine komt! Ben al benieuwd naar de bovenverdieping ;)

Reply
Inge schrijft: November 7, 2011 at 09:41

wat een leuke stijl hebben jullie! Echt heel mooi en gezellig!

Veel succes nog met de verdere afwerking.
En die orchidee, dat lukt wel hoor, in ons vorig huis hebben die van ons ook nooit iets gedaan, en nu staat ze allemaal weer in bloei :D

Reply
GewoonGezellie schrijft: November 7, 2011 at 11:11

Gefeliciteerd, mooi huisje hoor.

Helaas kunnen mensen die chronisch ziek zijn (en uitkering hebben)geen hypotheek afsluiten. En dat terwijl mijn huurkosten hoger zijn dan aflossing voor een koophuis. Rare regels toch ;)

Reply
Miss Langhaar schrijft: November 8, 2011 at 00:45

Super mooi, dit is ook helemaal mijn smaak :-) Wij gaan ook ons huis verbouwen maar in kleinere stapjes want we wonen er al in.
Verder vind ik je keuken echt prachtig! Alleen de zithoek vind ik iets te druk met al die tafeltjes/bankjes. Maar verder wel heel gezellig :)

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>