verenagermeraad

Meet the blogger: Verena

Vanaf vandaag ben ik blogger bij beautyfreak.nl en zal ik geregeld een bijdrage leveren aan deze site…

foto: Roel Janssen

What about me
Ik ben Andrea, maar vergeet die naam alsjeblieft direct. Mijn schrijversnaam is Verena. Om maar meteen heel persoonlijk met de deur in huis te vallen: dat is de naam die ik zou hebben gegeven aan mijn dochter. Helaas heb ik om allerlei redenen nooit het genoegen van het moederschap mogen proeven. Maar door de naam Verena te gebruiken als pseudoniem heb ik toch het idee dat het tastbaar is. Noem het vreemd, maar voor mij werkt het. Positief als ik ben, zie ik ook de voordelen van kinderloosheid. Heel veel tijd voor mezelf en mijn belangrijkste lichamelijke onderdelen zijn bespaard gebleven. ;)

Een bittere pil
Als Verena heb ik vorig jaar mijn eerste boek geschreven. In februari dit jaar lag “Een bittere pil”onder veel mediaheisa in de winkel. “Een bittere pil” is een grotendeels autobiografisch verhaal over mijn leven met depressies. Wat? Net schreef je nog dat je zo positief bent!? Ik hoor het je denken. Wees gerust, er komen geen zwaarmoedige stukken op beautyfreak.nl te staan. Zolang ik pillen slik, ben ik een heel gewone vrouw. Een vrouw met ups en downs, maar met een absolute passie voor het goede leven.

Writing was my first love
Zoals John Miles zong: “music was my first love,” zou op mij van toepassing zijn: “writing was my first love and it would be my last”. Oeps, klein foutje. Mijn echte grote liefde is natuurlijk mijn man, Tom. Maar het schrijven komt bovenaan een eindeloze lijst van hobby’s: shoppen, lekker eten, mooie films/series kijken, muziek luisteren, lezen. En ach zo kan ik nog wel even doorgaan.

Flikken
In het dagelijkse leven werk ik als managementassistente bij Flikken Maastricht. Niet de serie helaas, maar de echte flikken dus. Sinds kort volg ik een schrijvers opleiding in Antwerpen, want ik wil toch ooit een heel goede (lees beroemde) schrijfster worden. In november loop ik al negenendertig jaar op deze aardkloot rond. Die worsteling met het ouder worden. Mijn schoenen- en tassentik. Marlies Dekkers lingerie. Beautyblunders en de liefde voor la bella Italia. Je zult het ongetwijfeld een keer tegenkomen in mijn blogs. Ik wens jullie veel leesplezier.

Liefs Verena

 

“Verena is geen onbekende voor mij. Toen ik het oproepje op twitter plaatste dat ik een blogger zocht en ze gelijk reageerde, was ik gelijk enthousiast. Ik heb haar boek gelezen ( aanrader! ) en ook haar blogs op eenbitterpil.nl lees ik regelmatig. Met haar schrijftalent val ik natuurlijk in het niets. Ze schrijft geweldig en ik heb nog nooit een blog van haar gelezen zonder te eindigen met een gigantische grijns op mijn gezicht. Zegt genoeg: dat moet gedeeld worden! Je zult een keer in de drie weken een blog van Verena hier gaan verwachten!

Ik heb heel veel leuke mailtjes gekregen over mijn blogger gezocht oproepje. Ik vind het nu al heel lastig om te gaan kiezen! Er komt dus nòg een blogger bij!”

ook interessant

15 reacties op Meet the blogger: Verena

Maret schrijft: September 16, 2012 at 13:17

Wat leuk om te lezen, je schrijft erg leuk! Ik kende je boek nog niet maar ik ben weg erg benieuwd geworden,ik ben zelf namelijk ook depressief. Ik hoop dat er ook blogs verschijnen over depressiviteit!

ik ga nu je blogs op je eigen blog lezen, hihi.

Reply
Anne schrijft: September 16, 2012 at 13:50

Knap dat je zo open schrijft over je depressie. Jammer dat je niet bij de serie werkt, haha. Al geloof ik dat werk bij de politie zelf ook erg leuk is, haha. Ik ben benieuwd naar je eerste blogs!

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>