luna

Oppas-poes

Voor drie weken ben ik het gelukkigste mens op aarde. Reden? Drie weken lang hebben we een oppaspoesje in huis. Luna is het poesje van mijn collega die nu drie weken op vakantie is.

De eerste paar dagen ben ik twee keer per dag naar zijn huis geweest om haar eten te geven en even wat te spelen. Arm diertje was dan natuurlijk alsnog bijna de hele dag alleen. Mauwen deed ze heel hard en klaaglijk zodra ik de trap opkwam om haar te voeren. Inmiddels is ze alweer twee dagen bij ons thuis. Papa vond het niet zo’n fijn idee dat ik drie weken lang, twee keer per dag naar de stad moest. Uiteindelijk hebben we haar zondag gewoon lekker in huis gehaald.

Luna had bij haar thuis de eerste dag nog een prachtig roze halsbandje om. Dag twee was het halsbandje nergens meer te bekennen. Het eerste wat we gedaan hebben is dan ook een halsbandje kopen waar we haar naam en ons telefoonnummer opgeschreven hebben, voor het geval ze de weg naar buiten zou vinden.

Het mooie is dat ze nu ook een belletje om heeft hangen. Je hoort haar eindelijk aankomen of rond sluipen. Ideaal voor wanneer ze zich weer ergens verstopt heeft.

Mijn collega woont op een derde verdieping en buiten was ze nog nooit geweest. We mochten een tuigje met riempje lenen van de buren waardoor we haar nu wél naar buiten durven te laten. De eerste keer buiten vond ze niet erg leuk en wilde zo snel mogelijk weer naar binnen.

Ziet er vreemd uit, een poesje aan de riem!

Zoals je wellicht al op de foto’s gezien hebt is het nog een vrij jong katje. Ze wil de hele tijd spelen en de rommel op mijn kamer kan ze - als enige in huis- wel waarderen. Elastiekjes die op de grond liggen of een dopje van een deodorant, ze amuseert zich wel.

Op dit moment ligt ze weer voor pampus op bed te slapen. Zodra ik wil gaan slapen is ze weer iets te actief. De eerste nacht had ik haar op mijn kamer gelaten. Drama zeg ik je. De hele nacht heb ik nauwelijks geslapen. Dan gaat ze eerst voor een paar minuten lief naast me slapen. Zodra ik BIJNA slaap gaat ze over me heen lopen en begint ze in mijn oor te knorren, in mijn gezicht te likken of in mijn vinger te knagen. Een goede nachtrust gunt ze me niet. Nu zet ik haar ‘s avonds op de gang en houd ik mijn kamerdeur dicht. Het zielige gemauw en aan de deur gerommel moet ik negeren wil ik fatsoenlijk kunnen slapen.

 

 

Eind augustus moet Luna weer terug, helaas. Maar tot die tijd ben ik een gelukkig mens inclusief poesje. Ze heeft hammie overigens òòk al ontdekt. Het is vooral interessant wanneer hammie in z’n buisjes zit die ‘buiten’ de kooi lopen. Hammie doet relax en Luna houdt hem goed in de gaten.

 

 

ook interessant

35 reacties op Oppas-poes

anna schrijft: July 25, 2012 at 23:00

Ow wat schattig!
Mijn katje lijkt er super erg op , alleen is die alweer bijna 1 jaar oud :(
En dat van niet kunnen slapen herken ik haha
Liefs anna

Reply
Wysmans Sofie schrijft: July 25, 2012 at 23:30

Aww zo schattig!
Wat ben ik jaloers ;D ik wil al lang een katje maar mijn zus is daar helaas allergisch voor :( maar goed dat mijn vriendinnen veel katten hebben ^^

Reply
Chantal schrijft: July 26, 2012 at 00:15

Cute! Wij hadden laatst ook een oppaspoes. Ben eerder een hondenmens maar ik was echt verliefd op die kleine! Ze heeft wel een elastiekje opgegeten, dus wees daar voorzichtig mee.

Reply
Inge schrijft: July 26, 2012 at 01:24

Wat een super lief beestje! Zou je haar ‘s nachts niet nóg een deur verder kunnen afsluiten van jouw kamer? Dan heb je helemaal geen last en raakt ze misschien meer afgeleid als ze jouw dichte deur niet ziet ;)

Reply
Esther schrijft: July 26, 2012 at 10:35

Ja hé! ^^ helaas kan dat niet. Ze mag ‘s nachts niet door de huiskamer etc zwerven dus doen we de deur van de gang/huiskamer dicht. ( dit in verband met hammie, leren bankstellen en andere meubels ) en in de gang staat de kattenbak.

Reply
Nikita schrijft: July 26, 2012 at 08:08

inderdaad, katten zijn nachtdieren, maar het is heel fijn dat je ervoor mocht zorgen !
Mocht ze bij die collega ook buiten ? Anders ben je haar misschien iets aan het aanleren wat later veel last gaat bezorgen en gaat ze bij die collega zitten te miauwen om ook buiten te mogen.

Reply
Esther schrijft: July 26, 2012 at 10:31

Ik denk niet dat ze bij hem naar buiten mag. Maar het probleem is dat hier de deur nog wel eens open en dicht gaat. Als katje ineens besluit om erachteraan te rennen en ze is buiten… Nu weet ze wel netjes de weg naar binnen. Ze vind het buiten sowieso niet leuk en ze komt er ook nauwelijks!

Reply
Esther - Blosh Time schrijft: July 26, 2012 at 11:07

Aaaaah wat een superlief poesje!! Onze poes heeft gelukkig hetzelfde ritme als wij. Gaan wij naar bed, dan komt ze eerst bovenop ons liggen en vervolgens ligt ze de hele nacht ergens op bed te slapen.. volgens mij doet ze de hele dag als ze alleen thuis is sowieso niet zoveel meer dan slapen haha

Reply
Merel schrijft: July 26, 2012 at 11:20

Ahhhhhh *smelt* Ik zit ook al alle instagram foto’s te liken (en er een kwartier lang ‘ahhh’ naar te roepen), het is zo’n schatje, ik wil ook weer een klein katje

Reply
Madelon schrijft: July 26, 2012 at 13:06

Wat een schattig poesje! En een kat aan een lijntje is niet gek hoor, ik doe dat heel vaak haha. Heb een speciaal tuigje voor mijn kat wat over de borst loopt en niet de druk op het nekte legt. En een rollijn van 8 meter voor een happy kitty!

Reply
Miss Langhaar schrijft: July 26, 2012 at 23:51

Ooh mooi katje! Wij hebben ook katjes op de slaapkamer, maar die zijn voorlopig nog vrij rustig :p
Mijn vorige katje heeft 13j lang bij me geslapen, toen ie in april dit jaar op bed plots overleed aan een hartinfarct kon ik niet wennen aan dat lege plekje op bed en tja, eens langs het asiel gegaan dan maar :)

Reply
Sherr schrijft: July 27, 2012 at 08:35

Aahw! Wat een lief poesje! Gelukkig is mijn kat al 12 en is hij niet meer zo in voor fun and games haha dus ik kan nog wel slapen :D Ook al zou ik ook wel eens een jonge kat willen hebben

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>